Hur fungerar ActiPatch®?

ActiPatch®  är en medicinsk enhet som ger avancerad långtidsverkande smärtlindring genom elektromagnetisk pulsterapi. Den fungerar utmärkt på smärtor från knä, muskler och leder samt ryggsmärtor, artrit, ischias, fibromyalgi, sträckningar, stukningar och mer.

ActiPatch® är läkemedelsfri så den är säker att använda ihop med andra mediciner. Till skillnad från TENS-maskinen så kommer Du inte att känna av någon hetta eller några vibrationer, ActiPatch® är helt sensationsfri.

Vad kan man behandla med ActiPatch®?

ActiPatch® Rygg fungerar utmärkt för ryggvärk, artrit, ischias, fibromyalgi, stukningar, sträckningar och mer.

ActiPatch® Knä fungerar utmärkt för artrit, inflammerade senor, fibromyalgi, hopp- och löparknä, stukningar, sträckningar och generell knävärk.

ActiPatch® Muskel- och Led fungerar utmärkt för muskel- och ledsmärtor, stukningar, sträckningar, nack- och skuldervärk, höftsmärtor, smärtor från karpaltunnelsyndrom, stukad fotled, fibromyalgi, artrit, postoperativ återhämtning och så mycket mer.

Hur fäster man ActiPatch-enheterna?

ActiPatch® Rygg, inkluderar ett ryggbälte som kan återanvändas.

ActiPatch® Knä, inkluderar ett bekvämt knäförband som kan återanvändas.

ActiPatch® Muskel- och Led, inkluderar plåster till att fästa enheten på kroppen.

Måste jag placera ActiPatch® direkt på huden?

Enheterna skall placeras så nära huden som möjligt. Behandlingen fungerar utmärkt även genom tunna kläder. Om t.ex. de medskickade plåstren skulle kännas obekväma kan du fästa enheten utanpå hudnära kläder och passa in enheten så att den hamnar över området du vill behandla. Använd exempelvis medicinsk tejp eller gasbinda.

Måste jag använda de medskickade fästanordningarna eller plåstren?

Det är inte nödvändigt att använde de medskickade fästanordningarna som återfinns inuti paketen. Du kan använda vad som helst, se bara till att din ActiPatch® sitter på plats.

Åt vilket håll ska jag sätta ActiPatchen?

I ActiPatchens enhetsmodul finns batteriet och denna kan placeras åt vilket håll som helst. Det terapeutiska området är inom loopen av enheten. Loop-området/slingan bör placeras direkt ovanför ursprunget till smärtan. För att få maximal smärtlindring, bör enheten användas på ett område i taget tills smärtan minskar.

Är det viktigt att den vita skyddskåpan täcker av/på -knappen

Skyddskåpan skall alltid sättas tillbaka för att skydda mot hudavlagringar, svett, krämer etc.

Hur känns det att använda ActiPatch®?

Enheterna känns eller luktar ingenting, du kommer inte att känna någonting av den låga energinivå som varsamt pulserar in i cellerna för att återställa skadad vävnad. ActiPatch® har inga tillsatser, är läkemedelsfri och kan också användas tillsammans med andra mediciner. Till skillnad från TENS så kommer du inte känna av hetta eller vibrationer.

Kan man behandla flera ställen samtidigt?

Du kan ha flera ActiPatch® fästade på kroppen samtidigt. Tänk bara på att de inte överlappar varandra. Enheterna är effektiva i behandling av alla typer av muskel- och skelettsmärtor.

Tar det lång tid att bli smärtfri?

Beroende på graden av skada, kan en del patienter uppleva smärtlindring redan efter 2–3 timmars användning av sin ActiPatch®. Smärtlindringen kommer att öka så länge som enheten används kontinuerligt eller mellan 8–24 timmar per dygn. Det kan emellertid i vissa fall ta längre tid för behandlingen att få effekt.

Double-blind studier man gjort under 7 dagar visar att genomsnittet i den studien upplever smärtlindring runt det tredje dygnet.  Vi har dock haft kunder som behövt använda ActiPatchen dygnet runt och inte känt någon skillnad alls förrän andra veckan.  Så vår rekommendation är att du använder din första ActiPatch så många timmar om dygnet som möjligt de första 2–3 veckorna.  Därefter känner du om du vill ha på den jämnt eller om det räcker att välja dag- eller nattbehandling efter det.

Hur länge varar en ActiPatch®?

Enheterna för rygg, knä samt muskel & led producerar impulser i cirka 720 timmar och kan stängas av och sättas på efter behov.

Finns det några biverkningar?

ActiPatch® är fri från läkemedel och tillsatser samt har inga biverkningar. Dessa enheter kan användas av kunder med diabetes, äldre och sängbundna. Teknologin har använts i decennier på sjukhus för att hjälpa patienter att återhämta sig snabbare från vanliga smärttillstånd. Över en miljon enheter har sålts världen över utan det att rapporterats några biverkningar.

Kan man använda ActiPatch® om man är gravid?

ActiPatch® har inte blivit kliniskt testad under graviditeter. Vi kan därför inte rekommendera användning av ActiPatch® hos gravida.

Kan man använda produkten om man har pacemaker eller metallimplantat?

Om du har metallinplantat så kommer dessa inte att påverkas av det lågfrekventa elektromagnetiska fältet. ActiPatch® är säker att använda tillsammans med metallimplantat. Det finns heller ingen anledning till oro då pacemakers har ett inbyggt skydd mot radiovågor, vilket gör ActiPatchen® säker att använda också med pacemakers. Som en extra säkerhet rekommenderas ActiPatch® dock inte att placeras direkt över pacemakern på bröstet.

Är ActiPatch® ungefär som TENS-tekniken?

ActiPatch® och TENS-tekniken har olika kliniska tillämpningar. ActiPatch® reparerar samt återskapar skadade celler genom att reducera smärta och inflammation och påskynda blodflödet.

TENS blockerar endast smärtsignalen till hjärnan, vilket innebär att den inte har någon läkande effekt.

Men den stora skillnaden mellan dessa två enheter är att TENS är en korttidslösning som ”stänger av” smärtsignalen. Den läker inte skadad vävnad såsom ActiPatch® kan.

ActiPatch® väger endast 8 gram, är diskret och ger inga sensationer i form av värme eller vibrationer. Denna mobila smärtlindringsteknologi kan med enkelhet integreras i vardagen och den tillåter dig att röra dig som vanligt.

ActiPatch® ger dig som användare, 720 timmars säker, långtidsverkande och effektiv smärtlindring. Den är 100% säker att använda och har inga biverkningar.

Jag vill veta mer, få information om kliniska studier etc, var kan jag göra det?

Här kan du läsa mer om användning, säkerhet samt kliniska studier: www.bielcorp.com

Har du ytterligare frågor så finns vi här: info@harmonyhealth.se

Säljer Harmony Health några andra produkter än ActiPatch?

Vi planerar att inom en snar framtid även sälja andra hälsovårdsrelaterade produkter.

Vilka betalningsmetoder finns det?

Vi vill göra det lätt för dig, därför skickar vi din faktura med med ditt paket samt till din mailadress. Du kan även ladda ned din faktura från “Mitt konto” när din order är färdigbehandlad.

Hur många dagar är fakturan på?

På fakturan är det “20 dagar netto”, du har alltså 20 dagar på dig att betala från det att vi skickar ditt paket.

Hur lång tid tar leveransen?

Vi strävar alltid efter att skicka ditt paket senast dagen efter din beställning. Beroende på vilken tid du skickat din beställning och postgång så bör du ha ditt paket inom en till tre dagar (inom Sverige) räknat från din beställning. Skulle du inte fått ditt paket inom tre dagar så hör av dig så vi får reda ut vad som kan ha gått snett med din beställning.

Vad kostar frakten?

Om du beställer för över 1 000 kronor så är frakten fri. Beställer du för mindre än 1 000 kronor så kostar frakten 49 kronor (inkl. moms).

Något du undrar över?

Om du undrar över något och inte hittar din fråga här får du väldigt gärna höra av dig till oss och fråga. Ring, maila eller använd kontaktformuläret på vår kontaktsida.

Kontakta oss

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng