Bakgrund

Vi kom först i kontakt med ActiPatch när vi var utomlands på en specialklinik. Jag provade den själv och blev hjälpt med mina ryggsmärtor från två olika skador. Vi tog med oss ett antal hem och grannar, kollegor och vänner började använda ActiPatch. Responsen vi har fått har varit helt enorm. ActiPatchen blev kallad ett mirakel och människor i vår närhet som inte varit så bra i sina ryggar/kroppar på flera år berättade hur bra de mådde efter att ha provat ActiPatch.

Det har gjorts en studie i England över kroniska smärtor (Changing the Paradigm of Chronic Pain Treatment). Den visar att hela 20–40% av befolkningen lider av kroniska smärtor. Om vi skulle överföra de siffrorna till Sveriges befolkning, så pratar vi om mellan 2–4 miljoner människor av oss här i Sverige som lider av kroniska smärtor.

Av det antalet kommer 80–85% av de kroniska smärtorna från muskel- och skelettsmärtor. I vart tredje hushåll hittar vi någon med kroniska smärtor.

Harmony Healths målsättning är att hjälpa dessa människor till en bättre vardag! Genom en helt biverkningsfri bärbar liten smärtlindringsenhet som heter ActiPatch.

Smärtan i sig själv är ett problem – men den påverkar även ditt liv på många andra olika sätt.

Vad är Actipatch-teknik

Actipatchen genererar 1000 elektromagnetiska impulser per sekund. Dessa impulser påverkar jonkanalerna i cellerna att:

  • stimulera nerverna samt
  • reducera inflammationer.

Impulserna är lågfrekventa och kommer alltså inte att kännas varken i form av värme eller pulseringar.

ActiPatch är säker – inga biverkningar eller oönskade sidoeffekter – och effektiv – ett bra alternativ till paracetamol, NSAID:s och opioider. (Dock som en allmän försiktighetsåtgärd inte rekommenderad för gravida kvinnor eller barn.)

Kostnad: cirka 55 öre per timma. Ett prisvärt och billigt alternativ till smärtlindrande läkemedel.

 

Hur fungerar Actipatch?

  • Enheten stimulerar de små inåtgående sensoriska nerverna (afferenta nerver) från hud och vävnad som är inom räckhåll för enhetens antenn och till ett djup av 5–6 cm in i kroppen.
  • Inga känslor av värme, pulseringar eller sammandragningar – inte som TENS
  • Ökar den sensoriska nervtrafiken från hud/vävnad till hjärnan. Detta reducerar uppfattningen av smärta från problemområdet.
  • Minskning av den centrala smärtupplevelsen är en process känd som neuromodulation.
  • Minskar lokal inflammation och den lokala upplevelsen av smärta från nervfibrerna genom att ha en direkt effekt på inflammationer inom området som behandlas med Actipatch.
  • Stimulerar sårläkning/läkning av skadan och reparerar skadade celler.

 

Kliniska bevis: www.bielcorp.com/clinical-evidence för mer information.

Video: Vad är ActiPatch-teknik?

Video: Hur fungerar ActiPatch?

ActiPatch

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng